Розвадівська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

14.02.2023 09:54

Програми Транскордонного Співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020

63eb55a56711a__InShot_20230214_112630011-(1).jpg
                                                     Підписано меморандум про співпрацю

26 листопада 2020 року  під час візиту сільського голови Романа Сидора у Республіку Польща був підписаний меморандум про співпрацю в галузі освіти, культури, спорту, туризму, розвитку підприємництва між Розвадівською сільською радою та Гміною Богухвала (Польща). 

Сторони меморандуму під час співпраці будуть керуватися нормами права обовֹ’язкових у стосунках між Україною і Польщею, підтримуватимуть розвиток освіти, культури, спорту, підприємництва та туризму. Ділитимуться досвідом у різних галузях, а також будуть організовувати спільні заходи.

 

Підписано грантовий договір на реалізацію спільного проєкту

В рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, що реалізується у рамках Європейського Союзу міжГміною Богухвала в особі В’єслава Канколя – Бургомістра Богухвали та Розвадівською сільською радою в особі сільського голови Романа Сидора був укладений договір. Дана Угода містить принципи і процедури співпраці, а також взаємні зобов’язання Сторін з метою реалізації Проекту «Співпраця польсько-української громади з метою популяризації, розвитку та збереження місцевої культури та історії»  у рамках Програми Транскордонного Співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

 

Визначено основні цілі, заходи та завдання Проєкту у рамках Програми Транскордонного Співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 «Співпраця польсько-української громади з метою популяризації, розвитку та збереження місцевої культури та історії»

Проект буде реалізовуватися спільною проектною командою, яка буде обрана з представників обох партнерів для забезпечення ефективності проекту.

Будуть організовані два спільні заходи (по 2 дні), учасники познайомляться між собою, обміняються досвідом, пов’язаним з традицією, історією та культурою, обговорять, як популяризувати свої міста.

Різноманітні заходи залучатимуть та інтегруватимуть учасників у майстер – класах

– Майстер-клас із ліплення – учасники вивчать правила виготовлення різьби по дереву, за допомогою інструктора виконуватимуть свою роботу

– Майстер-клас з живопису – учасники малюватимуть олійними фарбами, навчаться змішувати кольори, знайомляться зі стилями та техніками живопису

– Майстер-клас із розпису скла – учасники дізнаються історію та особливості малювання на склі, навчаться переносити малюнок на скло, малювати картину в цій техніці

– Майстер-клас з малювання яєць – писанкарство – ознайомлення учасників зі змістом закодованих символів, вивчення регіональних особливостей писанкарства, фарбування писанок за допомогою традиційних прикрас

– Майстер-клас з валяння з вовни – учасники дізнаються про матеріали для валяння та інструменти, а також про основи техніки сухого та мокрого валяння.  Прикраси, виготовлені учасниками під час семінару, стануть чудовим доповненням до їхнього вбрання

– Виготовляючи прикраси для виставкових цілей – декоративне використання мистецтва – під час майстер-класів учасники виготовлять традиційні українські сувеніри

– Майстер-клас з традиційної кухні – тема семінару: «Запам’ятай рецепти моєї бабусі».  Будуть задіяні господині та пересічні шанувальники українських страв.  Будуть прості сімейні рецепти, які впродовж століть передавались у сімейній традиції (борщ, вареники, сало, бограч, куліш, деруни тощо).

– Видання книги про культурно-історичну спадщину комун Богухвала та Розвадів (двомовна версія PL-UA) –

– Видання кулінарної брошури з рецептами традиційних страв, польсько-українська двомовна версія

– Видання кулінарної інформаційні брошури про місцеві визначні пам’ятки.

 

Затверджено логотип  Проєкту у рамках Програми Транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 «Співпраця польсько-української громади з метою популяризації, розвитку та збереження місцевої культури та історії»

Затверджений Логотип Проєкту символізує об’єднання розвиток туризму шляхом збереження та популяризації місцевої культури та історії Комуни Богухвала та Розвадів через діяльність, адресовану польській та українській громаді.

Створений логотип з народним мотивом, що стосується польських та українських національних кольорів. Цей мотив буде присутній під час семінарів і буде використаний для популяризації та реалізації проекту обох сторін.

09.11.2021 р. відбулася робоча зустріч між партнерами проєкту «Співпраця польсько-української громади з метою популяризації, розвитку та збереження місцевої культури та історії», який реалізовується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020. Зустріч проходила в Гміні Богухвала (Польща). Партнери проєкту – голова Розвадівської сільської ради Роман Сидор та Бургомістр Богухвали В’єслав Канколь обговорили практичні питання реалізації проєкту, а саме: процедуру державної реєстрації проєкту у Секретаріаті Кабінету Міністрів України, проведення процедури закупівель в рамках проєкту та строки його реалізації. А також, під час робочої зустрічі, підписано план закупівель в рамках проєкту, обговорилися правила здійснення закупівель  бенефеціарами проєкту.

Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020


 

Візит Розвадівської громади до Гміни Богухвали в рамках Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2014-2020”

Триває реалізація проєкту  «Співпраця польсько-української спільноти з метою популяризації, розвитку та збереження культури та історії, що здійснюється за допомогою фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

З 10.12.2021 по 12.12.2021р. у Гміні Богухвала (Польща) перебувала делегація у складі 30 учасників Розвадівської громади та Голови Розвадівської сільської ради Романа Сидора на чолі з бурмістром Гміни Богухвали В’єславом Канколь, що дало можливість познайомитися, обмінятися досвідом, пов‘язаним з традиціями, історією та культурою.

В ході реалізації було проведено різномінітні семінари, тематичні майстер-класи:
– керамічні та кулінарні майстерні
– різдвяні прикраси
– обласний та національний танцювальний клас – народний танець
– майстер-класи співу, ознайомлення з традиційними ритуалами
– традиційний регіональний вечір,
що дало учасникам Розвадівської громади можливість дізнатися про культуру та традиції жителів Гміни Богухвали.

Підсумкова конференція стала заключною частиною кожного заходу. Учасники семінарів представили свої роботи та мали можливість поділитися знаннями, отриманими під час семінарів з іншими учасниками.

На завершення, Голова Розвадівської сільської ради Роман Сидор, виступив зі словами подяки за організацію конференції, семінарів, майстер-класів та теплий прийом на чолі з Бурмістром Богухвали В‘єславом Канколь та всіма представниками заходів. Організатором зустрічі був Головний бенефіціар – Гміна Богухвала.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Процес реалізації Проєкту у рамках Програми Транскордонного співробітництва
“Польща – Білорусь – Україна 2014-2020”

В рамках проєкту «Співпраця польсько-української громади з метою популяризації, розвитку та збереження місцевої культури та історії», який реалізовується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, для Народного дому села Верин закуплено глядацькі крісла та модульну переносну сцену.



27.06.2022. Завершилась трьохденна робоча поїздка до гміни Богухвали (Польща).

Програма культурного обміну була насиченою та передбачала обмін досвідом з культурно-освітньої роботи, збереження та популяризації народної творчості, традиційних видів декоративно-ужиткового мистецтва, різноманіття форм культурної взаємодії. Повні ентузіазму, нових знань та знайомств делегація Розвадівської сільської ради готова ділитися здобутим досвідом.

Висловлюємо щиру вдячність нашим партнерам з Польщі. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю, чекаємо на нові зустрічі в рамках даного проєкту.

Поїздка відбулась в рамках проєкту «Співпраця польсько-української громади з метою популяризації, розвитку та збереження місцевої культури та історії» , який реалізовується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, за фінансової підтримки Європейського Союзу.🇺🇦🇵🇱🇪🇺


В рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020″ триває реалізація проекту Співпраця польсько-української спільноти з метою популяризації, розвитку та збереження культури та історії. У суботу, 19 листопада, делегація у складі 30 учасників Розвадівської сільської ради відвідала гміну Богухвала (Польща).

В муніципальному культурному центрі Богухвали 🇵🇱 Miejskie Centrum Kultury w Boguchwale спільно з учасниками проекту приймали участь у майстер-класах:

-валяння з вовни;

-розпис на склі.

Майстриня Уляна Сех провела майстер-клас валяння з вовни картин, брелків.

Майстер малярства на склі Олена Сокіл-Говикович ділилася досвідом та секретами розпису на склі, ознайомила з творчістю нашого земляка Івана Сколоздри.

Висловлюємо щиру вдячність нашим партнерам з Польщі за теплий прийом і гарний настрій.

Поїздка відбулась за фінансової підтримки Європейського Союзу🇺🇦🇵🇱🇪🇺


Черговий візит делегації 28/01/2023 з Розвадівської громади до гміни Богухвали (Польща)


01 квітня делегація у складі 30 учасників Розвадівської сільської ради відвідала гміну Богухвала


22 квітня делегація у складі 30 учасників Розвадівської сільської ради відвідала гміну Богухвала (Польща)


 


                                                                                          ПІДСУМКИ ПРОЄКТУ
  • 10-12 грудня 2021 року

https://rozvadivotg.gov.ua/pages/43451-programi-transkordonnogo-spivrobitnictva-polshha-bilorus-ukrayina-2014-2020

  • 24-26 червня 2022 року

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid033puKKzE4XgtJ3vN22Pgg3Q2dPtziPWMx3ay3f4k3AVtKCFbAf2p9B4FcuSvunDVKl&id=100069321725114

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02Q2WXXRvRWgc5nzUMCYGQUCZm5eNHqmfG3iRnXjfAv8qP66sE1CddRPTksvUEoWekl&id=100069321725114

 

  • 19 листопада 2022 року

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid01A9tqFZjtnd4phTUZJZZoqkfYec5Kd5CW5N3Nj8BSL4vfxVJFqLhssNW9cyM5JRYl&id=100069321725114

 

  • 28 січня 2023 року

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid08M7pP39GQhE2mjXS3Dp3uzMupZQCLAn8hgWsYRfVfP7wuQ3oCkt9WSsNmaGQrMQ7l&id=100069321725114

 

  • 01 квітня 2023 року 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02nYzNaiBBkyRRTiZKXcRGxjvdgznJc3hcnvZYxYJ1GXGknx2oaFHx1pCoUNVjjksJl&id=100069321725114

 

  • 22 квітня 2023 року 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0LBcVFmmUJSpoTTEGKCfp59Gwmi4wQqwo3ZDAuqiZziFxX6tLXenp6fPEMmfNLFfRl&id=100069321725114

 

ПРОМОРОЛИКИ:

РОЗВАДІВСЬКА ГРОМАДА https://www.facebook.com/watch/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&v=5946388535387811

ПИСАНКА ОСВІТА https://drive.google.com/drive/folders/1bucsxZNpKpRnVXCgItPcUI21HsPS65ty

ПИСАНКАРСТВО https://drive.google.com/drive/folders/1C_sm0w7E-i3d7PRwh1Y7vZy1H9nW7LgE

ГОНЧАРСТВО https://drive.google.com/drive/folders/1qqWclF2Qmb9n7EjzqKccOGQrykiO1-Le

МАЛЮВАННЯ НА СКЛІ https://drive.google.com/drive/folders/1AdUR0kEcpyA0DgFwQrBH54djFKPBCGvy

ВИШИВАНКА https://drive.google.com/drive/folders/1DtkaBSiL5vzrgrhst4x2pxmY9tCDs_s5

РІЗДВЯНИЙ АНГЕЛ https://drive.google.com/drive/folders/1NWdyEiHkO89lb0RvKf7idVihmmwPknVJ

 

ПРО НАС У ЗАСОБАХ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ:

Народна газета "ГРОМАДА" від 09.12.2021 року №47(3130), від 30.06.2022 р., від 24.11.2022 року №45(3177).

«І кожен фініш – це, по суті, старт…»: разом з нашими партнерами з м.Богухвала Республіка Польща завершили реалізацію спільного проєкту «Співпраці польсько- української громади з метою популяризації, розвитку та збереження місцевої
культури та історії» тривалістю 01.08.2021-30.04.2023 рр.


03.11.2023 р. відбулась конференція , присвячена підсумкам проєкту «Співпраця польсько-української громади з метою популяризації, розвитку та збереження місцевої культури та історії», що реалізовувався спільно з містом-партнером Богухвала. Варто зазначити, що на шляху реалізації було чимало перепон у вигляді пандемії та повномасштабного вторгнення росії, через що проєкт навіть доводилось продовжити на декілька місяців.

 

  • Завдяки проєкту закупівлено модульну портативну сцену , стільці та мультимедійний проектор. Все це призначено для Народного дому для організації концертів під відкритим небом та інших цікавих заходів у Розвадівській громаді.
  • Підготували опрацювали та видали книги, інформаційні і кулінарні брошури та закупили стійку для поліграфічних матеріалів.
  • Мешканці громади завдяки проєкту мали можливість обмінятись досвідом про історію, культуру та традиції. Відбулось 6 поїздок в гміну Богухвалу (Підкарпатське воєводство, Польща), під час яких учасники різного віку, культурних груп взяли участь у транскордонних семінарах та культурних заходах, які допомогли зміцнити зв’язки між поколіннями, набути нових навичок, зберегти культурну спадщину та різноманітність, а також передати традиції молодим поколінням. Загалом місто Богухвала відвідали близько 140 осіб Розвадівської громади.


На цьому українсько-польська співпраця не завершується, адже учасники підсумкової конференції висловили сподівання, що подальша співпраця міст партнерів буде такою ж результативною та успішною.

https://rozvadivotg.gov.ua/news/72277-i-kozen-finis-ce-po-suti-start-razom-z-nasimi-partnerami-z-mboguxvala-respublika-polshha-zaversili-realizaciiu-sp

Поділитись