Розвадівська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

06.04.2023 10:09

На Львівщині стартували суспільно корисні роботи

642e7095480c1__277678532_163260296094407_9184598799565218441_n.jpg

Для надання можливості тимчасово незайнятим особам працею рук заробляти кошти та водночас відновлювати зруйновану війною країну на законодавчому рівні створений механізм залучення безробітних до суспільно корисних робіт під час воєнного стану.

Із лютого поточного року в рамках проєкту «Армія відновлення» у Львівській області перші 36 осіб з числа безробітних приступили до виконання суспільно корисної праці. Половина активістів плетуть маскувальні сітки, які дуже потрібні нашим воїнам на фронті, 9 осіб виконують роботи з підтримання у готовності цивільних захисних споруд і пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття, 4 - працюють над задоволенням потреб Збройних сил України, 3 - займаються заготівлею дров, решта - надають допомогу населенню, передусім особам з інвалідністю, краянам похилого віку, хворим тощо.

«У період залучення до суспільно корисних робіт за особою зберігається статус безробітного, а оплата праці проводиться із джерел Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, - зазначив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. - При цьому заробітна плата за повний місяць виконання такої роботи не може бути меншою за мінімальний розмір».

За його словами, наразі укладені договори про проведення суспільно корисних робіт з 15 суб‘єктами господарювання, зокрема комунальними підприємствами «Кам‘янкаводоканал», «Будинок воїна» (Червоноград), «Сокальжитлокомунсервіс», «Радехівське водоканалізаційне господарство», «Белзкомунсервіс», «Добросинсько-Магерівське УЖКГ» та ін. Також долучилися до організації суспільно корисних робіт АТ «Львівська залізниця», Новороздільська та Сколівська міські, Заболотцівська та Грабовецько-Дулібська сільські ради тощо.

Організація суспільно корисних робіт - це не лише спосіб забезпечити безробітних тимчасовою легальною працею із гарантованим заробітком, а й можливість допомогти українському війську або вирішити низку важливих питань життєдіяльності громад, зокрема розчистити місця несанкціонованих звалиш, покосити траву, розчистити узбіччя залізничних колій, вирубати кущі, словом у час війни - це наш спільний трудовий фронт.

З питань організації суспільно-корисних робіт можна звертатися до підрозділів обласної служби зайнятості (контакти - за посиланням https://bit.ly/40jWW59) або за тел. (032) 245-03-11.

 

                                                                          Відділ організаційно-інформаційної роботи

                                                                          Львівського обласного центру зайнятості

                                                                         Тел. 233-71-85