Логотип

Розвадівська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

26.09.2024 11:24

Гранти на відкриття або розвиток бізнесу отримали майже сто ветеранів і ветеранок

505b1c10-11ce-4d70-87ef-5fd3a79d9034.jpg

З січня до 23 вересня цього року послугами Львівської обласної служби зайнятості скористалося 742 учасники бойових дій. З них 118 вдалося працевлаштувати, 68 охопити професійним навчанням.

Ще 92 захисники, а також їхні дружини/чоловіки цьогоріч стали переможцями програми «Гранти для ветеранів і членів їхніх сімей» та отримали кошти у розмірі від 250 тисяч до мільйона гривень на старт або розвиток бізнесу. Відповідно до основної умови надання гранту вони створили або планують створити 176 робочих місць у таких галузях економіки як надання послуг з мобільного харчування, вантажні перевезення, торгівля та ремонт автомобілів. Більше про проєкт –  тут https://griml.com/jZmal.

Для підвищення рівня конкурентоспроможності 96 учасників бойових дій у січні-серпні цього року отримали ваучер на навчання, вартість якого – 30280 грн. З них 58% вирішили завдяки ваучеру опанувати фах водія автотранспортних засобів. А загалом навчання організовується за 124 професіями або спеціальностями. Деталі програми –  тут https://griml.com/aiHGW.

З листопада минулого року служба зайнятості реалізовує експериментальний проєкт щодо безоплатного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в одному з 8 центрів професійно-технічної освіти ДСЗ (Дніпропетровський, Полтавський, Харківський, Одеський, Львівський, Рівненський, Сумський, Івано-Франківський), де проводиться вишкіл за 96 робітничими професіями та понад 400 освітніми програмами підвищення кваліфікації. Цього року такою можливістю скористався 91 учасник бойових дій. Здебільшого захисники опановували основи ведення власного бізнесу, аспекти керування безпілотним літальним апаратом, тестування програмного забезпечення, технології комп’ютерної обробки інформації. Дехто обрав фах електрогазозварника, перукаря (перукаря-модельєра), тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва тощо. Подати заяву на навчання можна онлайн (https://griml.com/Y9LEM).

Державна служба зайнятості також реалізовує низку програм, згідно з якими працедавцям, які забезпечують роботою захисників, виплачується компенсація. Для прикладу, у разі працевлаштування ветеранів, що зареєстровані як безробітні понад один місяць, фірмам і компаніям, а також приватним підприємцям відшкодовуються 50% фактичних витрат на оплату праці (та не більш ніж розмір мінімальної зарплати упродовж шести місяців). З початку 2024 року за цією компенсаційною програмою у нашій області працевлаштовано 7 учасників бойових дій.

Консультації з питань працевлаштування, професійного навчання, видачі ваучерів і грантів на відкриття або розвиток бізнесу можна отримати у підрозділах Львівського обласного центру зайнятості (адреси – за посиланням https://bit.ly/40jWW59), телеграм-каналі ЛОЦЗ @DCZ_Lviv (https://t.me/DCZ_Lviv) або за тел.: (032) 23 23 490, +380966825183