Логотип

Розвадівська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

23.08.2024 13:51

Патронат над дитиною

83090803-48b0-489a-b685-cca3a6a6baf1.jpg

⭐️ Патронат над дитиною — це послуга в громадах, завдяки якій діти залишаються в сімейному середовищі навіть тоді, коли батьки з тих чи інших причин тимчасово не можуть про них піклуватися.

Якщо батьки потрапляють в складні життєві обставини і потребують підтримки соціальних служб, щоб нормалізувати життя, дитина в цей час виховується у родині патронатного вихователя.

І навіть якщо дитина більше не може жити з біологічною родиною (у разі позбавлення батьків батьківських прав або, на жаль, у разі їхньої загибелі через російську війну) вона перебуває в патронатній сім’ї, поки для неї шукають опікуна, прийомну сім’ю тощо.

⭐️ Таким чином, часто наявність у громаді патронатної родини рятує дітей від потрапляння до інтернатних установ.

«В яких би важких обставинах не опинилась дитина, наша мета — зробити все, щоб вона відчувала підтримку та безпеку. Саме тому створення патронатної родини це не лише відповідальний, а й важливий крок для розвитку та зростання дитини. Послуга патронату дає змогу дитині залишатися жити в атмосфері турботи та сімейного тепла», — підкреслив Петро Добромільський - Голова Державної служби України у справах дітей.

Як створити патронатну родину, які умови роботи і як вона оплачується — пояснюємо на картках разом з Міністерство соціальної політики України.

📌 Більше про розвиток патронатного виховання в Україні: https://www.msp.gov.ua/news/23899.html