Розвадівська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

21.06.2024 13:24

У Львові запрацював офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні»

667554f192db8__1000056552.jpg

У Львові запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу регіону. Відкриття платформи відбулося за участю директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк, директора департаменту економічної політики ЛОВА Степана Куйбіди, його заступника Ореста Гриніва, очільниці департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Інни Свистун, керівництва обласної служби зайнятості та місцевих підприємців.

За словами Юлії Жовтяк, в офісі представники мікро- і малого бізнесу зможуть отримати не тільки потрібну інформацію чи фахові консультації, а й дієву допомогу щодо оформлення документів, написання бізнес-планів, подання документів на гранти або інші програми підтримки бізнесових ініціатив. Вона підкреслила, що служба зайнятості реалізовує декілька проєктів і механізмів, спрямованих на розширення підприємницького руху. Зокрема за програмою «Власна справа» представники бізнесу і ті, хто хочуть ними стати, можуть отримати мікрогранти у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень для придбання обладнання чи матеріалів. Для ветеранів, ветеранок, їхніх дружин і чоловіків передбачені гранти, максимальна сума яких сягає мільйона гривень. Також діє програма компенсації витрат за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, відшкодовуються кошти за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, видаються ваучери на навчання, у Центрах профтехосвіти організовуються курси для здобуття нових професій або підвищення рівня фахової компетенції персоналу, надається кваліфікована допомога з питань пошуку працівників або підготовки кадрів.

Запрошений до слова Степан Куйбіда зазначив: «Подекуди в інформаційному просторі важко знайти конкретну інформацію, яка цікавить підприємців, або ж вона написана бюрократично-чиновницькою мовою. І саме офіс «Зроблено в Україні» буде тим місцем, де потрібну інформацію перекладуть на мову підприємця і допоможуть йому на будь-якому етапі реалізації бізнес-ідеї знайти правильне рішення. «Тепер у службі зайнятості, окрім пошуку вакансій і працівників, відвідувачі матимуть змогу знайти своє місце для реалізації підприємницької ініціативи», – наголосив директор департаменту економічної політики ЛОВА.

Офіс «Зроблено в Україні» для малого та мікробізнесу – частина національної платформи «Зроблено в Україні», ініційованої Президентом Володимиром Зеленським. Політика реалізується Міністерством економіки України з метою розвитку вітчизняного виробництва, підтримки українського бізнесу та посилення економічної самодостатності України. 

До слова, офіс «Зроблено в Україні», що почав діяти на базі Львівської філії ЛОЦЗ за адресою: м. Львів, вул. Княгині Ольги, 122, – одинадцятий в Україні. Подібні майданчики запрацюють у всіх містах України.