Розвадівська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

20.05.2024 16:13

За працевлаштування переселенців працедавцям відшкодовано понад 3,0 млн грн

664b4e0d58325__ЧЕРГОВА-СЕСІЯ-РОЗВАДІВСЬКОЇ-СІЛЬСЬКОЇ-РАДИ-(4).png

Серед компенсаційних механізмів, які реалізовує Львівська обласна служба зайнятості, неабияким попитом серед працедавців користується програма відшкодування витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

 

Від початку цього року і до 14 травня розгляд документів 177 суб’єктів господарської діяльності Львівщини завершився позитивним рішенням про надання компенсації за працевлаштування 214 внутрішньо переміщених осіб. Станом на сьогодні за забезпечення роботою ВПО працедавцям відшкодовано 3,1 млн грн.

 

Найактивніше цю програму використовували працедавці Львова, Дрогобича та Стрия.

 

За видами економічної діяльності здебільшого переселенці були працевлаштовані на підприємства, установи чи організації:

–       оптової та роздрібної торгівлі – 30,5%;

–       переробної промисловості – 23,2 %;

–       тимчасового розміщування й організації харчування – 14,1%;

–       охорони здоров’я та надання соціальної допомоги – 6,2 %.

 

Нагадуємо, що з квітня поточного року місячний розмір компенсації зріс до 8,0 тис. грн, тривалість виплати становить 3 місяці, а за працевлаштування ВПО з інвалідністю – 6 місяців.

 

Щоб скористатися цією програмою, необхідно з вимушено переміщеною особою укласти трудовий договір, у тому числі й за сумісництвом, подати заяву через портал «Дія» (https://salo.li/B083966) або в паперовій формі до центру зайнятості разом з пакетом необхідних документів. Подробиці програми – https://salo.li/5d10b09.

 

Додаткова інформація з питань виплати компенсації надається у підрозділах обласної служби зайнятості (контакти – http://surl.li/jpvpt), на телеграм-каналі @DCZ_Lviv (https://t.me/DCZ_Lviv) або за телефоном (032) 23 23 490.

 

                                                                                                                                           Львівський обласний  центр зайнятості