Розвадівська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

10.05.2024 09:22

УВАГА!!! Важлива інформація для військовозобов’язаних жителів нашої громади!!! Наполегливо просимо вас віднестись до цієї інформації з особливою серйозністю!!!

663dbea3d998f__ЧЕРГОВА-СЕСІЯ-РОЗВАДІВСЬКОЇ-СІЛЬСЬКОЇ-РАДИ-(4).png

Із 18 травня 2024 року набирає чинності  новий Закон України  « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

    Обов’язок щодо військового обліку:

  • Усі призовники, військовозобов’язані та резервісти з 18 до 60 років протягом 60 днів з дня набрання чинності Законом мають з’явитися до ТЦК, у ЦНАП або скористатися електронним кабінетом і пройти звірку персональних даних з обліковими даними ТЦК;
  • Чоловіки віком від 18 до 60 років, які зняті з військового обліку у зв’язку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, повинні стати на військовий облік.

   У разі отримання повістки про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки громадянин зобов’язаний з’явитися у зазначені у ній місце та строк. Якщо громадянин відмовляється від виконання мобілізаційних обов’язків передбачених частинами першою, третьою статті 22 цього закону, та вчиняє адміністративне правопорушення, передбаченого статтею 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керівник ТЦК та СП звертається до органів та підрозділів, що входять до системи поліції, щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення до ТЦК та СП.

   Якщо громадянин протягом 10 календарних днів з дня вручення повістки не з’явився в ТЦК та СП працівник територіального центру звертається до суду в порядку встановленому законом, з приводу тимчасового обмеження громадянина у праві керуванням транспортним засобом під час мобілізації – на строк до виконання або відкликання такої вимоги.